Sighișoara TukTuk — O plimbare pe trei roți prin Sighișoara - Piaggio Vehicule Comerciale

Sighișoara TukTuk — O plimbare pe trei roți prin Sighișoara

Există în Romania un loc magic, în care plimbările din centrul orașului sunt o călătorie în timp, unde casele și oamenii nu se grăbesc spre viitorul plin de gălăgie. Sighișoara, cetatea din inima acestui oraș, este gazda unor activități ce vin cu siguranță din viitor, din îndepărtatul est.

Avem în mijlocul activității pe Piaggio Ape Calessino, un vehicul nonconformist cu trei roți destinat transportului de persoane. Istoria recentă a lui Ape Calessino ne plimbă pe continentul Asiatic și în final ne oprește în cetatea Sighișoarei unde plimbă turiști și localnici deopotrivă pe străzile pitorești.

Cum a pornit afacerea

Edmond Nyaguy ne spune că ideea Sighișoara TukTuk s-a născut din dorința de a dezvolta domeniul turistic al Sighișoarei și de a oferi un plus turiștilor care vizitează orașul. Experiența în turism i-a dictat mișcarea, un vehicul agil și arătos, capabil sa umble pe străduțele din Sighișoara fără probleme. Flerul lui Edmond, împins de dorința turiștilor de a se plimba cu Ape Calessino, a adus proiectului Sighișoara TukTuk o creștere stabilă an de an.

Feedback din piață

Reacția turiștilor când vad un Calessino pe stradă ne relevă faptul că trecătorii și eventualii clienți cunosc istoria vehiculelor în lumea asiatică a taxiurilor. Apariția unui Piaggio pe teritoriul romanesc este, încă, ceva exotic, iar trecătorii exclamă cu bucurie și entuziasm, “wow, uite tuk tukurile de România”.

Drumul până la Ape Calessino

Procesul de căutare, în lipsa unui dealer sau importator, poate fi stresant și în final potențialii cumpărători sunt nevoiți să folosească informații de pe site-uri neoficiale, forumuri sau anunțuri. Pentru Edmond și Sighișoara TukTuk procesul de căutare a fost destul de complicat la primul Calessino, fiind nevoit să îl achiziționeze din Germania. Al doilea însă, a fost cumpărat de la Avia Motors, iar procesul de achiziție a fost cu mult mai ușor.

O imagine unică în lumea automobilelor, Piaggio Calessino ar putea stârni curiozitatea în toate colțurile lumii. Suporții de oțel ai capotei, blocurile optice și, mai ales, cele trei roți aduc tradiția tipic italiană în prim-planul modernității.

Dacă estetic este intrigant și chipeș, triciclul italian excelează și din punct de vedere tehnic. Factorii poluanți sunt scăzuți, iar carburantul consumat, direct proporțional, este minimal, vehiculul fiind pregătit să parcurgă centre urbane și zone turistice de agrement fără a deranja mediul înconjurător.